Holland nyelvtani áttekintés

Holland nyelvtani áttekintés

 Itt könnyen választ talál minden kérdésre, ami a tanulás vagy a nyelvhasználat során felmerülhet. A portugál nyelv az olyan nyelvek közé tartozik, melyek nagyobb mennyiségű alapismeretet és sok kitartást igényelnek ahhoz. Az általános definíciók helyett ezért az egyes szabályokat áttekinthető táblázatokba rendezett példákon szemlétetjük, sok további példamondattal kiegészítve. 

EAN: 9786155409578
Obsah
  • praktikus példák, megjegyzések, kivételek, érdekességek, részletes szójegyzék,
Podrobné informácie

Ahhoz, hogy helyesen tudjunk használni egy nyelvet, szükségünk van a nyelvtani szabályok alapos ismeretére. A különböző tételek bemagolása viszont nem csak fáradtságos, de gyakran hiábavaló is. Ebben segít nyelvtani összefoglalónk, mely a holland nyelvtant egyszerűen és érthetően magyarázza. Az egyes nyelvtani jelenségeket rövid magyarázattal felvezetett nagy mennyiségű példán szemléltetjük, melyek szerepe, hogy a szabályok az elméleti tételek bemagolása nélkül is az emlékezetünkbe vésődjenek.

Ez a kiadvány nem hivatott a nyelvtan teljes egészét részletekbe menően feldolgozni. Célja inkább praktikus segítségként szolgálni a nyelvtanuláshoz, hogy a tanulni vágyó könnyen el tudja sajátítani a mindennapokban használt nyelvtani jelenségeket. Minden fejezet más-más nyelvtani kategóriát dolgoz fel. Az egyes szabályokat és az őket szemléltető példákat számtalan megjegyzés egészíti ki, melyek az egyes kivételekre, érdekességekre, bizonyos jelenségek köznyelvi változatára, stb. hivatottak felhívni figyelmünket.