Portugál nyelvtani áttekintés

Portugál nyelvtani áttekintés

Mindenkinek, aki nyelvet tanul, vagy már egy idegen nyelvet egy bizonyos szinten beszél, szüksége van biztos nyelvtani alapokra, a nyelvtani szabályok alapos ismeretére. A nyelvtani könyv áttekinthetően dolgozza fel a mindennapi nyelvtani jelenségek teljes sorát. Itt könnyen választ talál minden kérdésre, ami a tanulás vagy a nyelvhasználat során felmerülhet. A portugál nyelv az olyan nyelvek közé tartozik, melyek nagyobb mennyiségű alapismeretet és sok kitartást igényelnek ahhoz, hogy az ember gond nélkül meg tudja értetni magát. Nyelvtani rendszere viszonylag bonyolult, de szabályszerű. Az általános definíciók helyett ezért az egyes szabályokat áttekinthető táblázatokba rendezett példákon szemlétetjük, sok további példamondattal kiegészítve. Gondosan válogatott mondatainkat a sajtóból és megbízható online forrásokból merítettük, hogy azok a lehető leghűbben tükrözzék a mai német nyelv használatát. Külön fejezeteket szenteltünk továbbá az olyan témáknak, melyek a magyar anyanyelvű tanulni vágyónak gondot okozhatnak, azaz többek között a névelők használatának, a szórendnek vagy a különböző vonzatoknak. Minden nyelvtanulónak ajánljuk, a kezdőktől a haladókig, mert biztosak vagyunk benne, hogy mindenki talál benne számára még ismeretlen érdekességet a német nyelvvel kapcsolatban. Hisszük, hogy nyelvtani összefoglalónk jó segítségnek bizonyul az iskolában, autodidakta nyelvtanuláshoz, de a régebben megszerzett tudás felfrissítéséhez is.

EAN: 9786155409004
Obsah
  • praktikus példák, megjegyzések, kivételek, érdekességek, részletes szójegyzék,
Vlastnosti
  • áttekinthető szerkezet, színes nyomtatás,
Podrobné informácie

Ahhoz, hogy helyesen tudjunk használni egy nyelvet, szükségünk van a nyelvtani szabályok alapos ismeretére. A különböző tételek bemagolása viszont nem csak fáradtságos, de gyakran hiábavaló is. Ebben segít nyelvtani összefoglalónk, mely a portugál nyelvtant egyszerűen és érthetően magyarázza. Az egyes nyelvtani jelenségeket rövid magyarázattal felvezetett nagy mennyiségű példán szemléltetjük, melyek szerepe, hogy a szabályok az elméleti tételek bemagolása nélkül is az emlékezetünkbe vésődjenek.

Ez a kiadvány nem hivatott a nyelvtan teljes egészét részletekbe menően feldolgozni. Célja inkább praktikus segítségként szolgálni a nyelvtanuláshoz, hogy a tanulni vágyó könnyen el tudja sajátítani a mindennapokban használt nyelvtani jelenségeket. Minden fejezet más-más nyelvtani kategóriát dolgoz fel. Az egyes szabályokat és az őket szemléltető példákat számtalan megjegyzés egészíti ki, melyek az egyes kivételekre, érdekességekre, bizonyos jelenségek köznyelvi változatára, stb. hivatottak felhívni figyelmünket.