Jedlo
Andrea Minoglio, Federico Mariani
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Zistia, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme. Názorné výklady dopĺňajú krásne ilustrácie.
ISBN: | 978-80-8145-286-4 |
EAN: | 9788081452864 |
väzba: | pevná |
formát: | 240 x 300 mm |
strán: | 64 |
edícia: | 1, 2022 |
vydanie: | apríl 2022 |
- Odkiaľ a ako sa dostáva jedlo na náš stôl
Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. S touto knižkou sa vydajú všetci malí zvedavci, a možno aj vy s nimi, na pútavú cestu po rôznych kútoch sveta, kde sa dozvedia, ako sa vyrába čokoláda alebo cukrová vata, čo je to sójová omáčka a koľko druhov existuje, odkiaľ sa berie ryža, soľ, káva a ostatné súčasti nášho stravovania, a preskúmajú cestu týchto produktov z polí a lesov až na náš stôl.
Každý proces spracovania a zaujímavosť sprevádzajú nádherné ilustrácie, vďaka ktorým môžu deti celé hodiny s jednoduchosťou objavovať tajomstvá rôznych plodín a surovín. Viete, akú prísadu obsahuje aktuálne obľúbený nápoj nazývaný bubble tea a ako sa doň dostala v podobe guličiek? Alebo koľko miliónov kvetov musia včely „obletieť“ na výrobu pol kila medu? Vedeli ste, že slávny Veľký čínsky múr postavili aj za pomoci určitej suroviny, ktorá sa nachádza skoro v každej domácnosti? Zaujímavosťou je aj to, že najcennejší druh kávy sa získava z bobkov istého zvieraťa. Napadlo by vám, že výrok soľ nad zlato v sebe predsa len ukrýva pravdu? V niektorých častiach Afriky sa naozaj soľ vyvažovala zlatom a používala ako platidlo.